Zvrko i Robija po četvrti put (VIDEO)

GORNJI MILANOVAC – U Ozremu, selu nadomak Gornjeg Milanovca, po četvrti put za redom održan je turnir „Zvrko i Robija“.

U organizaciji FK Ozrem i mnogobrojnih sponzora održan je IV memorijalni turnir „Zvrko i Robija“. Kao i svake godine na ovom turniru je učestvao veliki broj ekipa koje su podeljene po godištima, pa brojke kažu da je bilo 37 ekipa od 2007. do 2011. godišta, 12 seniorskih i kao šlag na torti, utakmica veterana, ovoga puta beogradskog Partizana i FK Ozrem. Nagradni fond za najbolje nije bio zanemarljiv, pobedniku je pripalo 1000, dok je drugoplasirani inkasirao 400 a trećeplasirani 200 dolara.

Dejan zvani Zvrko i Branko Robija su veoma mladi napustili ovaj svet, ali njihov ulog u građenju terena i stvaranju FK Ozrema je bio nemerljiv. Dejan je dobio nadimak po ocu, Zvrko. Inače Dejan je bio dobar fudbaler ali i još bolji igrač bilijara. Na žalost prerana smrt ga je odvojila od većih rezultata u ovim sportovima. Branko Janićijević svoj nadimak nije dobio zbog kriminalne prošlosti. Razlog nadimka Robija potiče iz školskih dana kada je u školu došao u majci sa likovima braće Dalton, i od tog dana je postao i ostao Robija.

Turnir Zvrko & Robija u Ozremu, foto: M. Matović

U generaciji 2007. pobednik turnira je FK Jagodina, a u 2008. škola fudbala Lavovi. Crvena zvezda je bila najbolja u konkurenciji dečaka rođenih 2009. godine, a čačanska škola fudbala Ares za dečake rođene 2010. Kod najmlađih, 2011. godišta OFK Vranić iz Arilja je bio bez premca pa im je pripalo prvo mesto na IV memorijalnom turniru Zvrko i Robija.

Backovac Junajted, foto: M. Matović

Najbolji strelac turnira je Miloš “Žuka” Mijatović iz ekipe Backovac Junajted, koji je 12 puta savladao protivničke golmane, dok je nagrada za najboljeg golmana otišla u ruke čuvara mreže pobedničke ekipe, Slobodana Sretenovića.

Kao i svake godine veterani FK Ozrema podele megdan sa nekom renomiranom ekipom, a ove godine je stigao beogradski Partizan. Dileme ko je bolji u ovom duelu nije bilo, pobeda je pripala gostima, rezultatom 5:1, ali o tome niko nije vodio računa, najbitnije je bilo treće poluvreme.

veterani Partizana i Ozrema, foto: M. Matović

U polufinalnim utakmicama sastali su se GM Racing i Backovac Junajted u utakmici koja je završena bez golova, pa su prvog finalistu odlučivali penali. Fudbaleri GM Racinga su bili smireniji pa su slavili rezultatom 2:1. U drugom polufinalu su se sastali IIS Materijali Holdnig i ART Travel. U ovoj utakmicu je prštalo od golova da bi na kraju semafor pokazao rezultat 3:3, a posle izvođenja penala u finale se plasirao IIS Materijali Hodling 4:2.

U borbi za treće mesto sastali su se Backovac Junajted i ART Travel, a pobeda je pripala Backovac Junatejdu rezultatom 3:1.

U poslednjoj utakmici ovogodišnjeg turnira, finalu, sastali su se IIS Materijali Holding i GM Racing. Početni udarac finalne utakmice izveo je sin Branka Janićijevića Robije, Novak. Obe ekipe su tokom cele utakmice pokazale da zaslužuju finale, a GM Racing je na kraju bio bolji za jedan gol, 2:1 i tako osvojio prvo mesto i nagradu od 1000 dolara.

Pehari za najbolje na turniru Zvrko & Robija

I ove godine se FK Ozrem pokazao kao pravi domaćin i organizaciju podigao za lestvicu više. Svi učesnici su bili više nego zadovoljni i sa nestrpljenjem očekuju novo druženje koje je zakazano za sledeću godinu.

You may also like...