Zoran i Ivana najbolji zet i snaja na Limskim darovima (VIDEO)

PRIJEPOLJE – Manifestacija Limski darovi održava se na obali ove reke u Prijepolju. Uz nadmetanje u kuvanju riblje čorbe ona obuhvata i izbor za najboljeg prijepoljskog zeta i najbolju prijepoljsku snaju.

Zvanje najboljeg zeta pripalo je pravniku iz Beograda, Zoranu Ranitoviću. U zavičaj svoje supruge, kako kaže, uglavnom dolazi tokom leta.

„Više od devet godina redovno dolazim u Prijepolje, a pre toga nikada nisam bio. Prelepo je mesto, prava vazdušna banja, tako da zaista volim da dolazim ovde sa porodicom“, kaže Zoran.

Rušeći predrasude o navodnom rivalitetu Prijepolja i Nove Varoši, Ivana Konjokrad, koja je proglašena za najbolju snaju, zlatarski sir i heljdopidu zamenila je ćevapima i vremenom zavolela grad na obali Lima.

„Idealna prijepoljska žena, prema rečima Samedina Rovčanina, izgleda kao da je iz Vakufa, kuva kao da je iz Ivanja, jaka je kao da je iz Brodareva… Ja naravno nisam idealna, ali se trudim da budem“, rekla je Ivana.

Vremenski uslovi nisu pogodovali manifestaciji i uticali su na manji odziv učesnika. U skladu sa tim, iz organizacije najavljuju da bi promena formata za narednu godinu mogla rešiti ovaj problem.

„Želimo da ovo bude malo atraktivnije i značajnije, pa ćemo verovatno spojiti Mostove Balkana i skokove u vodu sa Limskim darovima. Da to bude poput Zlatar festa u Novoj Varoši“, kaže predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

Na obali Lima kuvala se i riblja čorba, a takmičenje je bilo posebno po tome što su, osim tri tima koji su bili najbolji u pripremanju ovog specijaliteta, priznanja dobili i ekipa sa najoriginalnijim imenom i ekipa kojoj je pripao tzv. najgori kotlić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.