Znanje je dobilo priznanje (VIDEO)

UŽICE – Najbolji učenici osnovnih i srednjih škola u Užicu nagrađeni su Vukovim diplomama, nagradama za đake generacije i najbolje na republičkim takmičenjima.

Dobitnica Vukove diplome i đak generacije Kristina Milanović, maturantkinja Medicinske škole, kaže da su ova priznanja jako važna, jer su veliki podsticaj za dalji rad.

„Ne mogu da kažem da su to ocene, to je zaista znanje i praktičan rad, naročito jer Medicinska škola zahteva teorijsko i praktično znanje, učešće na mnogim takmičenjima i vannastavnim aktivnostima“, rekla je Milanovićeva koja planira da upiše Medicinski fakultet.

Vuk Šiljković iz OŠ Dušan Jerković nosilac je diploma sa raznih republičkih takmičenja pa je to presudilo da on bude đak generacije. Želja mu je da se bavi računarima pa je odlučio da konkuriše za Računarsku gimnaziju.

„Na sve to su me podstakli učetiljca, moji nastavnici i razredni starešina. Dosta sam se takmičio iz ostalih predmeta, naravno da je bilo konkurencije za đaka generacije, svi smo bili jednako dobri, ali na kraju je tako ispalo“, rekao je Šiljković.

Njih 112 su nosioci Vukove diplome, od kojih je 80 iz osnovnih škola i 32 maturanta. Pred njima je najlepši životni period i sada je vreme da najviše uživaju, poruka je zamenika gradonačelnika Ivana Stanisavljevića.

„Ja se iskreno nadam da će se najveći broj njih, nakon završetka akademskih studija, vratiti u svoj grad. Znam da im nije lako, to je stresan period za decu, ali siguran sam da oni koji su ovde neće imati problema sa tim. To su najbolji medju najboljima u našem gradu“, rekao je Stanisavljević.

Budući srednjoškolci i maturanti sada prave jedan od najvažnijih izbore u životu, a to je profesija. Nema sumnje da Užičani imaju mnogo budućih stručnjaka koji će svet učiniti boljim mestom za život.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.