„Zlatni“ paraatletičari dočekani na Pori (VIDEO)

UŽICE – Nekoliko stotina Užičana dočekalo je na igralištu na Pori paratletičare Nebojšu Đurića i Miloša Zarića, osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

„Puno mi je srce, do skoro sam sam donosio medalje, ali tu je sad i Nebojša, ako Bog da imaće nas još više. Na ovom igralištu sam krenuo sa prvim treninzima i ovde su napravili doček za nas, nadam se da će ovako biti i sledećih godina“, rekao je Zarić koji je osvojio zlato u bacanju koplja.

Đurić, koji je na prvenstvu osvojio zlato i oborio svetski rekord u bacanju diska i srebrnu medalju u bacanju kugle poručio je da mu je ovo dugo željena i najdraža medalja.

„Očekivao sam zlato u bacanju diska, konkurencija je bila mnogo jaka, mada oni su podbacili, a ja sam bacio najbolje što sam mogao u tom trenutku i ispostavilo se da je bilo dovoljno za najbolje mesto „, rekao je Đurić i dodao da svaki sportista mora da ima cilj.

„Ako taj sportista za sebe želi najbolje, a to je medalja, mora da se odrekne svega. Ja sam sve podredio treningu i Bogu hvala na najbolji mogući način se vratilo, svaki trud se kad tad mora isplatiti“, zaklJučio je Đurić.

Za užičke paraatletičare sledi mesec dana pauze, a onda se spremaju za osvajanje medalja na Svetskom prvenstvu u Dubaiju  2019. godine.

 

You may also like...