Zelena pijaca ponovo radi (VIDEO)

UŽICE – Užička zelena pijaca „Lipa“ i mlečna hala nisu radile od 30. marta, a prodavci su svoje proizvode mogli da prodaju preko portala e-pijaca. Jučerašnjom odlukom Vlade Srbije pijace od danas ponovo mogu da rade. Radno vreme užičke pijace biće od 06.00 do 16.00 sati svakog radnog dana.

Tezge na zelenoj pijaci u Užicu bile su prazne prethodne tri nedelje. Jutros tek poneki prodavac sa voćem i povrćem. Nisu bili raspoloženi za razgovor, a neki kažu da su iskoristili vreme pauze da rade i od kuće.

Prazne tezge na užičkoj pijaci

„Posao nije trpeo mi smo vozili mušterijama namirnice na kućnu adresu i po prodavnicama tako da smo radili sve vreme“, kaže jedna od prodavačica na pijaci.

Mali broj prodavaca iskoristio je mogućnost prodaje elektronskim putem – neki nisu videli računicu, a neki su to vreme iskoristili za odmor.  Zaposleni u JKP „Bioktoš“ kažu da će danas dezinfikovati sve tezge i ceo prostor zelene pijace kako bi zakupci mogli da se vrate na posao.

„Prodavci moraju doći sa maskama i rukavicama, to je uslov da prodaju svoje proizvode, a pretpostavljam da će i svi građani koji dođu biti zaštićeni“, kaže Mirjana Radivojčević iz JKP „Bioktoš“koje gazduje zelenom pijacom i dodaje da svi zakupci tezgi moraju poštovati preporuke Vlade Srbije kako bi se sprečilo širenje infekcije korona virusom.

Osim što moraju da nose maske i rukavice prodavci svakodnevno moraju da čiste radne površine odnosno tezge i vitrine, da osiguraju bezbedno odstojanje sa kupcem i da redovno odlažu komunalni otpad. Na svim pijacama moraju biti označena mesta za pranje i dezinfekciju ruku, mora biti određen jedan ulaz u pijacu, a na pijacama u zatvorenom trebalo bi da postoje i dezobarijere za čišćenje obuće.

You may also like...