Završiti započeto

UŽICE – Košarkaši Slobode počeli su sa treninzima nakon desetodnevne pauze.

Vladimir Lučić trener KK Slobode okupio je ekipu kako bi nastavili tamo gde su stali prošle godine. A stali su na poziciju broj jedan sa velikim šansama da tu ostanu do kraja sezone. Danas se navršava tačno godinu dana od kada je ovaj mladi stručnjak preuzeo Slobodu, i to u trenutku kada nije baš sve bilo sjajno. Ipak velikm zalaganjem i radom ekipa je opstala u ligi, a od leta klub se bolje organizovao i rezultat svega je izuzetno vidljiv.

„Mogu reći da zahvaljujući ljudima u klubu situacija kada sam došao i sada ne može da se poredi. Napravili smo dosta pomaka, možda i najvredniji je stvaranje svih mlađih kategorija dok seniorska ekipa izgleda mnogo ozbiljnije nego u isto vreme prošle godine kada sam zatekao sedam – osam igrača i borbu za opstanak… To smo nekako pregurali a od leta smo napravili dosta dobru ekipu, krenuli na vreme da radimo što je veoma bitno istaći, i sada smo tu  gde jesmo“-ističe Lučić. Posle pobede u Pirotu nad istoimenim domaćinom 75:72 igrači su dobili pauzu. Dogovor je bio da se okupimo 3. januara što smo i uradili i time se „operacija“ KLS nastavlja. Skor od 12-1 je došao iz odlične atmosfere i dobrog rada. Najvažnije je da u drugom delu ne obraćamo pažnju na to šta rade druge ekipe već da se fokusiramo na nas i rezultat neće izostati. Moramo i dalje davati svoj maksimum kako bi se pobednička serija nastavila. Moramo još jače da radimo kako bi plan iz avgusta bio realizovan“.

Za razliku od prošle sezone, ove je roster dosta puniji i kvaliteniji. Povrede koje su dolazile imao je ko da zatvori pa se odsustvonekih igrača nije mnogo osetio?

„Mi ove godine imamo 15 igrača, plus 4 juniora koji konstatno treniraju sa nama. Kada se neki igrač povredi , to sa strane izgleda da se ne primećuje, ali nije baš tako. Protiv Pirota smo igrali bez Otaševića, Simić je takođe bio odsutan nekoliko utakmica ali imamo pun roster i to se na neki način nadomesti. Neke utakmice smo bukvalno dobili na jednu loptu, u Žarkovu smo igrali produžetak jer je Malešević bio isključen, bili smo lišeni usluga Otaša i Simića… Ništa nije lako međutim pobeđujemo, i to je najvažnije. Jedini poraz doživeli smo u Lazarevcu od Kolubare i po meni taj poraz je došao u pravo vreme da se ekipa otrezni, da shvate da ekipe koje su na papiru dobijene moraju da „padnu“ na terenu i dok se to ne desi bodovi se ne pišu. Prvenstvo se dobija na uslovno rečeno malim utakmicama i koncetracija mora biti na najvišem mogućem nivou.“

Prelazni rok je završen i klub je iskoristio mogućnost da se pojača?

„U dogovoru sa čelnim ljudima kluba doveden je samo jedan igrač, jer smatram da ne treba kvariti dosadašnju atmosferu. Dobili smo jako kvalitetnog igrača koji može da pokrije pozicije 2,3 i 4 i to je bivši košarkaš Jagodine, Borca iz Čačka Filip Pajević. To smo uradili iz razloga što Nikola Malešević ima otvoren ugovor sa nama i svakog trenutka može da ode. Kako sada stvari stoje on će ostati do početka prvenstva i utakmice protiv Konstatntina koja se igra 20. januara pred domaćom publikom. Ono što je najvažnije u ovom trentku je to da su svi igrači zdravi, svi treniraju punom parom. Prema nekim izvorim informacija pojedine ekipe su se pojačale jer se grčevito bore za opstanak, što je i logično. Moje iskustvo govori da se najveći broj iznenađenje događa posle određenih pauza pa ćemo morati da se potrudimo da odogramo jednu ozbiljnu utakmicu i da predupredimo moguća iznenađenja, kojih će u ovom delu prvenstva sigurno biti. Na nama je da uvek to imamo na umu i da lakih protivnika nema”.

 

You may also like...