Završena javna rasprava o nacrtu Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji grada Užica


UŽICE- Pored sugestija i predloga koje su dostavljali lično ili elektronski i konsultativnih sastanaka sa predstavnicima grada, svi zainteresovani imali su priliku i da učestvuju i u javnoj raspravi održanoj povodom nacrta Akcionog plana za uključivanje građana u donošenje odluka za period 2022-2025. godina.

foto.grad uzice

Pored predstavnika Skupštine grada Užica, gradskih većnika i nadležnih gradskih službi, javnoj raspravi su prisustvovali i predstavnici Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica, odbornici i predstavnici gotovo svih mesnih zajednica sa područja grada Užica.

Može se reći da je javnu raspravu obeležila konstruktivna diskusija svih učesnika, koji su izneli niz predloga i sugestija i tokom koje su rešene brojne nedoumice. Konstatovano je da će se nakon imlementacije adresnog registra rešiti problem teritorijalne pripadnosti, a li i da će prilikom raspisivanja izbora za Savete mesnih zajednica svi građani imati mogućnost da izvrše uvid i promene u biračkom spisku. Govorilo se i o načinima za predlaganje kandidata, broju neophodnih potpisa za kandidaturu, biračkim mestima, kao i drugim pitanjima od značaja za postupak izbora,navodi se na sajtu grada Užica.

foto.grad uzice

Kada je reč o nacrtu Akcionog plana za uključivanje građana u donošenje odluka 2022-2025. godina, konstatovano je da je učinjen značajan napredak u pogledu obaveštavanja, ali i samog učešća građana u konsultativnim procesima i javnim raspravama kod većine odluka koje su donete u ovoj godini, ali i da se mora i dalje raditi na unapređenju saradnje između građana i donosilaca odluka.

Kako se navodi na sajtu grada ,stalna istraživanja stavova građana, direktna komunikacija,anketiranje, javne rasprave, kao i kontinuirana edukacija zaposlenih za pomenute oblasti jesu prioritetni ciljevi Akcionog plana koji će biti usvojen u narednom periodu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.