Zavetnici: „Bazen drži vodu dok majstori odu“

UŽICE – Povodom oštećenja nastalih na bazenu koji se radi na Gradskoj plaži užički odbor stranke Zavetnici izdao je saopštenje, koje prenosimo u celosti:

„Da li je moguće da dečiji bazen na Gradskoj plaži, koji je koštao čitavih 38.000.000 dinara nije mogao da izdži nijedan dan, nakon završetka radova? Kada je direktor JP „Užice razvoj“ saopštio da će bazen na plaži konačno biti završen za nekoliko dana, bio je to poseban dan u Užicu. To je značilo da će naš „Skadar na Bojani“ biti završen i da će naša deca konačno moći da gledaju u završen bazen, pošto ove godine u njemu neće moći da se kupaju. Tačnije, moći će u njemu da se klizaju, kada padne sneg.

Međutim, neko je ispustio vodu iz gradske plaže i došlo je do oštećenja bazena koji je koštao „sitnih“ 38.000.000 dinara. Poučeni prethodnim iskustvima, kao građani se pitamo, da li će početi da otpadaju pločice kada se bazen napuni vodom ili će, ne daj Bože, bazen početi da tone. Ovaj strah je opravdan, jer je svaki sportski objekat koji je napravljen za vreme aktuelne vlasti imao neki nedostatak, počevši od sportske hale u Krčagovu (ne ispunjava standarde) do sportske sale u Sevojnu (nema upotrebnu dozvolu).

Probijanje rokova postao je standard, kako kod prethodnih tako i kod ovog projekta, a svaki je imao ogromnu cenu, za koju su nas ubeđivali da je normalna. Naš nesrećni bazen nije čak ni držao vodu dok majstori odu, a već treba očekivati da će građane Užica ovo oštećenje koštati i povećati iznos rekonstrukcije bazena na bar 50.000.000 dinara.

Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici očekuje od novog direktora JP „Užice razvoj“ da podnese ostavku, jer tek što je postavljen na funkciju,
dogodila se „rupa“ na bazenu, tačnije budžetu. Ipak znajući manire aktuelne vlasti, niko neće biti odgovoran i jedini oštećeni u celoj ovoj situaciji, biće građani Užica i gradski budžet“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.