Žalba blokirala izgradnju gondole na Zlatiboru

ZLATIBOR-PK Zlatibor uputio žalbu Republičkom geodetskom zavodu i time blokirao početak radova na početnoj i svim drugim fazama izgradnje zlatiborske gondole,saopšteno je iz  opštine Čajetina.

 

PK Zlatibor je nezakonito prisvojio 2.213 hektara zemlje, pa se sada administativnim preprekama nastoji ukočiti izgradnja gondole, navodi se  u saopštenju opštine .Direktorka JP Gold Gondola Zlatibor Bojana Božanić je objasnila da je reč o produžavanju imovinsko pravnog spora Opštine Čajetina i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oko statusa dela zemljišta preko kojeg se gradi žičara.

Božanić je objasnila da je, na osnovu rešenja Ministarstva finansija, opštini Čajetina odobren ulazak u posed koji je u državini PK Zlatibor, radi postavljanja početne stanice gondola, ali da je  PK Zlatibor uputio žalbu Republičkom geodetskom zavodu i time blokirao početak radova na početnoj i svim drugim fazama izgradnje.

“  Sama žalba, na osnovu stručnih mišljenja pravnika, apsolutno nije osnovana.  Žalba PK Zlatibor neće ništa promeniti, jer Opština Čajetina je na osnovu rešenja o utvrđenom javnom interesu, kao i svih ostalih rešenja stručnih službi Ministarstva finansija koje su iz toga usledile, preuzela vlasništvo nad tim delom parcele, u potpunosti u skladu sa zakonom“, navodi Božanić.

Izgradnja Gold Gondole, devet kilometara duge vazdušne trase koja će spojiti centar Zlatibora sa vrhom Tornika, počela je u februaru 2017. godine.

 

You may also like...