Radovi na fekalnoj kanalizaciji i gasovodu u Turici (VIDEO)

UŽICE – U MZ Turica rade se fekalna kanalizacija, gasovod i rekonstrukcija ulica. Radovi su izvedeni u ulicama Isidore Sekulić, Stanoja Glavaša i Milana Vergovića, dok je u Ulici Vojislava Ilića rađena zamena vodovodnih cevi i rekonstrukcija puta.

“Radili smo u prethodnom periodu na rešavanju problema fekalne kanalizacije i nije bilo nimalo jednostavno, jer trebalo je najpre uraditi projektnu i tehničku dokumentaciju, fekalni kolektor i pumpnu stanicu, a tek onda i sekundarnu mrežu. Ipak, danas možemo da kažemo da je i ovaj posao pri kraju u onim ulicama u kojima smo radili od kraja prošle godine. U dogovoru sa meštanima i preduzećem „Užice gas“ urađeni su i prikljuci za gasovodnu mrežu, što će sigurna sam dodatno uticati na smanjenje aerozagađenja i očuvanje životne sredine. Takođe “Vodovod” je tamo gde je bio potrebe menjao delove vodovodne mreže i tek nakon svih tih radova krenulo se u rekonstrukciju ulica i asfaltiranje“, istakla je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević.

Prema njenim rečima u toku je i izrada Generalnog projekta obaloutvrda Đetinje i Volujačkog potoka, koji će biti završen do sredine naredne godine.

Radovi u Turici
Foto: grad Užice

Duško Ljujić, direktor JKP “Vodovod”, podseća da se u ovoj mesnoj zajednici intezivno radi i da su u prethodnom periodu komPletno rekontruisane i ulice Ive Andrića i Dušana Popovića.

“U Ulici Stanoja Glavaša završena je fekalna kanalizacija i fekalni kolektor, koji omogućava priključenje na mrežu oko 28 domaćinstava. Takođe rađena je i kanalizacija u Ulici Isidore Sekulić sa 17 priključenih domaćinstava, a radi se u Ulici Milana Vergovića gde je pet kuća već priključeno i ostaje još jedan krak da se uradi”, kaže Ljujić.

Prema rečima Miloša Milivojevića, direktora JP “Užice razvoj”, traži se rešenje i za određene mikrolokacije na kojima priključenje na kanalizacionu mrežu trenutno nije moguće.

“U toku je postupak izrade projektno- tehničke dokumentacije i sigurni smo da ćemo i te probleme rešiti. Ono što je jednako važno je i da smo gasovodnom mrežom pokrili celu Turicu, a nakon svih ovih radova pristupamo asfaltiranju ulica”, kaže Milivojević.

Zadovoljan urađenim je i predsednik Saveta MZ Turica, Svetislav Vermezović. Prema njegovim rečima dosta se radilo na infrastrukturi tako da za dve godine više neće biti novih putnih pravaca za asfaltiranje. Do kraja sledeće sedmice biće završena procedura javne nabavke, a početkom oktobra počeće i građevinski radovi na izgradnji novog dečijeg igrališta u Ulici Dušana Popovića.

(izvor i foto: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.