Zaključak sastanka u „Rzavu“ – sprečiti nenamensko trošenje vode


ARILJE – Trenutni protok na vodozahvatu Ševelj u Arilju je za oko 350 litara u sekundi veći nego prošle godine u ovom periodu. Ipak usled velike potrošnje, ukoliko narednih dana ne bude padavina, smanjenje isporuke vode iz ariljske fabrike može se očekivati već naredne sedmice, kaže Zoran Barać direktor JP „Rzav“. Iz ove fabrike trenutno se isporučuje 670 litara u sekundi. Ka Požegi idu 62 litra, dok se kroz manje priključke po požeškim selima distribuira još oko 47 litara.

Barać je na sastanku koji je održan u Arilju, a koji je okupio predstavnike državnih organa, lokalnih samouprava i komunalnih preduzeća koja snabdevaju stanovništvo vodom iz Rzava, izneo predloge kako izbeći nestašicu vode za piće. Jedna od mera koja se mora preduzeti je sprečavanje nenamenskog trošenja vode.

Foto: ZooMUE

Cilj sastanka bio je da se merama koje su dogovorene predupredi uvođenje vanredne situacije kada je u pitanju vodosnabdevanje, smatra načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović. Na lokalnim samouprava je da narednih dana formiraju radne timove za sprečavanje nenamenskog trošenja vode.

U narednih nekoliko dana trebalo bi da svi potrošači u Požegi imaju vodu jer su rezervoari puni, izjavio je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović. On je najavio puštanje u funkciju starog izvorišta sredinom avgusta.

Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.