Za prve bodove u Superligi (VIDEO)

IVANJICA – Prvu utakmicu pred svojim navijačima Javor Matis će odigrati protiv šabačke Mačve.

Javor Matis je u prva tri kola odigrao dve utakmice, i u ta dva meča doživeo dva poraza, od Crvene zvezde u Beogradu i od Radničkog u Nišu. Utakmica protiv Partizana je odložena i to je malo poremetilo ritam koji je predvideo Igor Bondžulić. Sve u svemu možda i očekivan start jer teže nije moglo. Jasno je da se sa svakim protivnikom treba suočiti, svi dolaze na red ali kada na početku takmičenja imate tri ekipe koje su u prošlom prvenstvu završile na pozicijama od jedan do tri onda je sve jasno. Bondžulić kaže da je sve ovo već arhivirano, i da se ekipa okreće novim izazovima, a to je utakmica protiv Mačve. Ni Šapčani nisu briljirali na startu, mada su i oni imali teži raspored ali to ne znači da će biti lako. Naprotiv, treba očekivati veliku borbu svih 90 minuta i nadati se povoljnom ishodu.

Momčilo Mrkaić se posle određenog vremena vratio u redove Javor Matisa i odmah zauzeo mesto u napadačkoj liniji. Nije uspeo da se upiše u listu strelaca, ali utakmica protiv Mačve može da bude prilika za tako nešto. Na kraju krajeva nije ni bitno ko će postići gol, već samo da se dođe do željenog cilja a to je pobeda.   

Bondžulić je dobro skenirao ekipu Mačve, i tačno zna odakle preti najveća opasnost. Šapčani su stabilan superligaš i njegovim pulenima neće biti lako. Dobro je da su svi igrači na okupu, da nema povređenih i suspendovanih tako da svi konkurišu za startnu postavu. Posle crvenog kartona u konkurenciju ulazi i Boban Đerić, tako da će Bondžulić Mačvi suprotstaviti najjaču ekipu. Utakmica se igra u subotu u 20 sati, na novoj travi stadiona pored Moravice, a Novak Simović iz Lovćenca je glavni sudija. Pomagaće mu  Nikola Đorović iz Kragujevca i Miloš Simović iz Lovćenca.  

You may also like...