Vulović: Nisam ugrozio živote kupača

UŽICE-Povodom saopštenja policije da je protiv vlasnika bazena Oktopus podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela gradnje bez građevinske dozvole, priključenje objekta bez građevinske dozvole i izazivanja opšte opasnosti, saopštenjem se oglasio i vlasnik bazena Vuk Vulović ,u kome trvdi da životi kupača nisu bili ugroženi.

 

Vulović u saopštenju navodi da je zahtev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju bazena na Tatincu podneo u septembru 2012. ,a dozvolu dobio u februaru 2013.godine, kada je otpočeo radove na izgradnji bazena.

“Prilikom obračuna za komunalno opremanje,koje prethodi izdavanju građevinske dozvole i uslovljava istu, obračunato mi je da po projektu platim 3,2 miliona dinara, jer je zemljište tretirano kao treća gradska zona.Pored objekta imao sam obavezu da platim i plažu i plažni deo, parterno uređenje, koje nikad nikom nije obračunato.Toliki novac nisam imao zbog troškova izgradnje bazena ,koju sam nastavio”,objašnjava Vulović i dodaje da je po završetku bazena podneo zahtev za legalizaciju objekta.

On u sapštenju za javnost navodi da je dobio priključak za pumpe, ali ne i za stuju ,koji je koristio da bi bazen mogao da radi u toku prethodnog leta.

Vulović negira  optužbe da je ugrozio bezbednost kupača.

“Dalekovod je smešten na granici parcele koju sam kupio i za koju sam dobio lokacijsku dozvolu prilikom prilaganja idejnog projekta i odmaknut je od bazena 12 metara.Tražio sam nekoliko puta od EPS-a da ga izmeste, na šta mi je odgovoreno da  to nije njihova nadležnost i da to moram sam da finansiram.Uslove o izmeštanju sam dobio prošlog meseca.Napominjem da su svi objekti, ograde i tende uzemljeni i da dalekovod samo jednim delom od  7-8 metara ulazi u parcelu  i nema dodirnih tačaka sa vodom i plažom”, tvrdi Vulović I naglašava da ničiji životi nisu bili ugroženi.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.