Veće Čajetine usvojilo Lokalni akcioni plan zapošljavanja

ČAJETINA – Članovi Opštinskog veća Čajetine dali su saglasnost na Lokalni akcioni plan zapošljavanja i on će biti osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini.

U protekloj godini iz budžeta opštine Čajetina obezbeđeno je oko 5,5 miliona dinara za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, dok je u ovoj godini predviđeno 4.250.000 dinara, uz mogućnost opredeljivanja dodatnih sredstava u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu.

Članovi veća dali su saglasnost i na Godišnji program poslovanja Turističke organizacije regije Zapadna Srbija za 2020. godinu kojim je za opštinu Čajetina predviđeno 3,5 miliona dinara za izgradnju sanitarnog čvora sa magacinskim prostorom za posetioce Stopića pećine.

Na ovoj 87. sednici doneta je odluka o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje pravobranioca opštine Čajetina, a data je saglasnost na izmene pravilnika o radu i pravilnika o sistematizaciji TO Zlatibor i KJP „Zlatibor“.

Opštinsko veće je razmatralo i potrebu imenovanja novih članova Izborne komisije sa zaključkom da predlog dostave odborničke grupe za narednu sednicu Skupštine opštine Čajetina. Doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za javno informisanje.

Izvor i foto:Cajetina.org

You may also like...