Vatrogasci izveli taktičke vežbe u Crvenom krstu (VIDEO)

UŽICE – U čast svih vatrogasaca i spasilaca, Sektor za vanredne situacije obeležava svoj dan, a u Užicu je danas izložen deo vozila i opreme kako bi građani mogli da ih vide, a izvedena je i pokazna vežba.

Užički vatrogasci izveli su taktičku vežbu u Crvenom krstu, koja je sadržala simulaciju gašenja požara i evakuaciju povređenih lica. Pokaznu vežbu su gledali građani i učenici osnovnih škola.

„Ovakve vežbe se održavaju nekoliko puta godišnje na raznim lokacijama. Namenjena je uvežbavanju naših ljudi, a i širenju svesti građana, odnosno da vide kako to izgleda i kako treba da se ponašaju u takvim situacijama“, rekao je vatrogasac Milan Sinđić.

U Vatrogasnom bataljonu u Užicu rade i dve žene. Marijana Topalović kaže da se od početka oseća kao deo ekipe i da svaki dan nauči nešto novo.

„Lep je posao, učim mnoge veštine. Učim dosta od kolega jer ko zna kakve sve situacije u životu mogu da nas snađu. Ima dosta toga da se nauči, a i human je posao“, kaže vatrogasac Marijana Topalović.

Vatrogasci
Foto: ZooMUE

Užički vatrogasci kažu da su o ovom poslu maštali kad su bili deca.

„Kod nas je to urođeno, a i ko ne voli baš ovaj posao, zavoleće uz nas vremenom. Osećaj kada spasite nekome život ili imovinu, pa kada se vratite i presaberete, taj osećaj se ne može doživeti na drugim poslovima“, ističe vođa Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Užicu Milovan Tomonjić.

U Vatrogasnom domu u Užicu izložen je i deo vozila i opreme kako bi građani, a prvenstveno najmlađi, mogli da ih vide.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.