Vanja Guša novi trener košarkaša Zlatibora

ČAJETINA – Upravni odbor KK Zlatibor, na sednici jednoglasno je doneo odluku da trener ekipe Zlatibora ,koja će se u narednoj sezoni takmičiti u Košarkaškoj ligi Srbije, bude Vanja Guša, košarkaški stručnjak iz Beograda.

Vanja Guša je rođen 1966. godine u Zadru, a trenerskim poslom počeo je da se bavi 1994. godine u KK Beovuk  gde je vodio sve uzrasne kategorije.Posle toga je radio u KK Beobanka, Avala Ada, FMP,Radnički Basket, dok je u Crvenoj Zvezdi vodio kadetske selekcije. U trenerskom radu poznat je po radu i velikim uspesima sa mlađim selekcijama. Sa juniorima FMP je bio dva puta prvak juniorske Evrolige (2008. i 2009. godine). Kao selektor kadetske reprezentacije Srbije na evropskom prvenstvu 2013. godine osvojio je srebrnu medalju, a naredne godine na svetskom prvenstvu bronzanu medalju. U 2013. godini radio je u Crvenoj Zvezdi kao trener kadeta a zatim je trenersku karijeru nastavio u Kuvajtu , gde je redovno osvajao i prvenstvo i kup takmičenje.
Članovi Upravnog odbora novog prvoligaša izrazili su duboko uverenje da je Vanja Guša, kao provereni stručnjak, poznat po izuzetnim ljudskim kvalitetima , velikoj stručnosti i posvećenom radu, kao i izraženoj želji da se sa uspehom vrati na domaću košarku scenu, odlično rešenje za naš klub u ovom trenutku.
Upravni odbor KK Zlatibor  ranije je bio postigao dogovor i na osnovu njega predstavio Zorana Todorovića , kao novog trenera za narednu sezonu, međutim već u početku realizacije dogovora došlo je do novih zahteva od strane Todorovića , koje uprava našeg kluba nije želela da prihvati , tako da nije došlo do potpisivanja ugovora.Selektoru univerzitetske selekcije Srbije KK Zlatibor  želi puno uspeha u daljem radu.
Analizirajući potrebe , zahteve i izazove Košarkaške lige Srbije, a u cilju još boljeg rada, funkcionisanja i organizacije kluba, Upravni odbor je na istoj sednici doneo i odluke da će u narednom periodu poslove i zadatke direktora kluba izvršavati Đorđe Aleksandrić, direktora marketinga Mirko Blagojević, sportskog direktora Radomir Raković, službenog predstavnika Aleksandar Ilić a predstavnika za štampu Duško Milojević.Predsednik kluba, odnosno po Statutu kluba predsednik Upravnog odbora i Skupštine kluba je i u narednom periodu Rajko Pelverović.
Klub sada očekuje formiranje tima za novu sezonu a do sada su Zlatiboru pristupili Dragoslav Papić i Radomir Marojević.

Duško Milojević

You may also like...