Užički paraolimpijci spremni za Rio (video)

UŽICE-Olimpijske igre u Rio de Žaneiru nisu u potpunosti završene,od 7.do 18. septembra u Brazilu će biti održane Paraolimpijske igre, na kojima će boje Srbije braniti i dva Užičanina Miloš Zarić i Nebojša Đurić.

zaric prijemParaolimpijci Miloš Zarić i Nebojša Đurić kažu da u Rio idu spremni posle 40 dnevnih priprema na Kopaoniku.

Šampion Evrope u bacanju koplja u atletici za osobe sa invaliditetom Miloš Zarić u Riju će se boriti samo u bacanju kugle.

„Kugla je moja sporedna disciplina.Konkurencija je jaka,ali boriću se za medalju.Ukoliko to bude bronzana ili srebrna biću zadovoljniji nego zlatnom u koplju,gde sam neprikosnoven“,poručuje Zarić .

Nebojša Đurić će se u Riju takmičiti u bacanju diska i kugle.

„U bacanju diska očekuje me jaka konkurencija.Pojedini takmičari bacaju disk i 45 metara,dok je moje aktuelno vreme 37,22 metra.Ako uđem u finale biću zadovoljan.U bacanju kugle očekujem još bolji plasman i nadam se da ćemo i Miloš i ja osvojiti medalje“,kaže za ZOOMUE Đurić.

Đurić ističe da imaju sve uslove za trening u Užicu.

„Treniramo na Gradskom stadionu,koristimo teretanu u hali Veliki park.Po završetku hale u Krčagovu imaćemo uslove i za treniranje tokom zime“,kaže Đurić.

Zarić naglašava da je on bio prepušten sam sebi do trenutka kad nije postigao prve ozbiljne rezultate.

„Država ne ulaže  u sportiste do momenta dok ne postigneš neki rezultat.Do tada sam sam sa svojim trenerom trenirao na igralištu na Pori i dovijao se kako sam znao i umeo.Danas kao paraolimpijac sam u istom rangu kao i ostali olimpijci.Povećane su nam i nagrade za Paraolimpijadu.Od grada Užica imao sam i 500 evra mesečno za pripreme za Rio“,ističe Zarić za ZOOMUE.

Takmičenje u bacanju diska na Paraolimpijadi u Riju je 10.septembra,a bacanje kugle je na programu 16.septembra.

 

You may also like...