Usvojen budžet za 2021. godinu

UŽICE – Na šestoj sednici Skupštine grada Užica usvojen je budžet za narednu godinu, a on će iznositi 3,3 milijarde dinara.

Govoreći o budžetu, gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević ocenila je da je užički budžet, iako je izrađen u teškim okolnostima s obzirom na probleme izazvanih pandemijom, realan i odgovoran.

„Budžet je urađen pažljivo, tako da ćemo uspešno odgovoriti na sve potrebe i budžetska davanja koja se uobičajeno finansiraju iz budžeta. Pokrivene su sve oblasti i segmenti funkcionisanja grada, sa merom i u skladu sa realnim mogućnostima, ali i stvorene finansijske mogućnosti da se odgovori na nove izazove koje se nalaze pred nama u narednoj godini.“

Gradonačelnica je naglasila da je saradnja sa republičkom Vladom i ministarstvima uspostavljena na najbolji mogući način što je već rezultiralo sa dva značajna novčana transfera i to od 80 miliona iz ministarstva finansija i 97 iz ministarstva zaštite životne sredine.

Zajedno sa užičkim budžetom, određeni su prihodi koji idu Gradskoj opštini Sevojno, usvojeni iznosi lokalnih komunalnih taksi, deklaracija o ulozi upravljanja ljudskim resursima u gradu Užicu, postupak dodele i kontrole korišćenja sredstava namenjenih finansiranju programa od javnog interesa koja realizuju udruženja.

Prihvaćeni su godišnji kadrovski plan gradskih uprava i službi i odluka koja reguliše postupak prijavljivanja i upravljanja privatnim interesima javnih funkcionera u postupku donošenja opštih akata.

Pred odbornicima bila je i informacija „Užice gasa“ o dešavanjima, preduzetim merama i aktivnostima, a u vezi sa eksplozijom koja se desila u Krčagovu 5. decembra.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.