Uspešna turistička sezona na planini Zlatibor (VIDEO)

ZLATIBOR – Godinama unazad planina Zlatibor poznatija kao vazdušna banja omiljena je destinacija kako inostranim tako i domaćim turistima, a ove godine planina je privukla mnogo više gostiju nego ranije.

Zlatibor borovi
Foto: ZooMUE

„Dolazim na Zlatibor godinama unazad, ovde je jako lepo, uživamo. Ljudi su ljubazni i zadovoljstvo nam je da budemo na ovoj planini“, kažu turisti planine Zlatibor.

Kao i sva turistička mesta i ovo je beležilo gubitke na početku sezone, koja je kasnije dostigla svoj vrhunac. Turiste nije sprečila ni činjenica da na Zlatiboru ove godine neće biti održana nijedna manifestacija na kakve su posetioci navikli.

“ Mi smo se dobro pripremili za borbu sa korona virusom. Ova planina je pokazala pre svega da ima veliki kapacitet ponude svih sadržaja koji se nalaze u okolini Zlatibora. Bilo je različitih interesovanja kao što su jahanje konja, vožnja kvadova, paraglajding, aktivan odmor, pešačenje, biciklizam. Poseta je bila dobra i mi imamo razloga da budemo zadovoljni ovom sezonom“, istakao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Zlatibor uskoro dobija i novi savremeniji izgled. Prema rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor, do početka zimske sezone većina radova će biti završena, a tek sledeće godine se može očekivati da Zlatibor zasija punim sjajem.

„Kraljev trg sada nema nijednu barijeru, dostupan je osobama sa invaliditetom, majkama sa malom decom, napravili smo jednu funkcionalnu celinu što će u budućnosti doneti bolju posećenost Zlatibora. Očigledno ljudima nije smetalo što su svuda radovi, to dokazuje veliki broj turista, a u budućnosti se nadamo da će Zlatibor biti još posećeniji“ dodao je Živanović.

Ono što Zlatibor posebno izdvaja od drugih planinskih centara u Srbiji i okruženju je velika osunčanost ove planine, koja može da se pohvali sa prosečno 2000 sunčanih sati tokom godine, što je približava mediteranskoj klimi.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.