Usluge socijalne zaštite za vreme epidemije

UŽICE – U ovoj godini preuzete su još usluge savetovalište za porodicu, ssluga prilagođenog prevoza za korisnike Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, stanovanje uz podršku za mlade koji se osamostaljuju, personalna asistencija i pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

Gradski centar za usluge socijalne zaštite osnovan je u julu 2019.godine u Užicu. Od samog osnivanja preuzete su usluge Pomoć u kući za starije osobe i Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, a od septembra je pružana usluga Lični pratilac deteta.

„U proteklom periodu organizovali smo dve obuke za lične pratioce pod nazivom „Obuka ličnih pratilaca za adekvatno pružanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju“. Akreditovanom obukom stručnog usavršavanja 30 ličnih pratilaca je ojačalo svoje kapacitete i usavršilo svoja znanja u pogledu direktnog pružanja usluge“, kaže Dragica Milosavljević, direktorka Gradskog centra za usluge socijalne zaštite

Za sva lica koja su neposredni izvršioci posla obezbeđene su maske, rukavice za jednokratnu upotrebu, alkohol, asepsol i viziri. Upoznati su sa mogućnostima širenja virusa, kao i potrebi dodatnog održavanja higijene.

Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.