Uskoro završetak izgradnje centralnog vodovodnog prstena u Požegi

POŽEGA – Tokom ove sedmice treba da bude završena izgradnja centralnog gradskog vodovodnog prstena u Požegi. U toku su radovi na poslednjoj deonici, u Jug Bogdanovoj ulici i time će ceo uži deo grada biti opasan vodovodnim prstenom. To će omogućiti parcijalna isključenja vode potrošaćima u slučaju većeg kvara. JKP „Naš dom“ iskoristilo je priliku da u tom delu grada zameni i stare azbestno-cementne cevi.

Foto: Radio Požega

„Ono što se trenutno radi na centralnom gradskom prstenu fi 300 znači da sada imamo mogućnost da ceo grad ne ostaje bez vode kada dolazi do kvara na gradskoj vodovodnoj mreži, već će moći po reonima da se gasi. A ujedno je iskorišćena prilika da se zamene azbestno-cementne cevi koje su se tu nalazile i da se odrade novi priključci. Dosta je bilo problema kad su izvođeni radovi, ali sve je prevaziđeno i nadamo se da će ove sedmice sve biti završeno“, kaže Miljanka Filipović iz Javnog komunalnog preduzeća. Po završetku radova na postavljanju gradskog vodovodnog prstena, na potesu pored nove crkve  pristupiće se uređenju trotoara koji je zbog radova raskopan i podizanju novog drvoreda.

Iako ova zima za sada nije donela niske temperature koje bi prouzrokovale pucanje vodovodnih cevi iz JKP kažu da kvarova svakodnevno ima, a trenutno najviše na seoskom području. Još jednom apeluju na potrošače da zaštite vodomere od izmrzavanja, a u objektima koje ne koriste i ne greju tokom zime da isprazne cevovode.

RADIO POŽEGA

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.