Unapređenje funkcionisanja lokalne samouprave

UŽICE – U Užicu su započeta dva nova projekta čiji je cilj da unaprede funkcionisanje lokalne samouprave u Užicu. Prvi projekat se odnosi na unapređenje upravljanja ljudskim resursima, a drugi na oblast unapređenja antikorupcijskih politika na lokalnom nivou.

„Kroz Projekat očekujemo stručne savete, strateška rešenja, kao i nedostajuće modele pravnih akata, koji će tokom ovih 16 meseci, koliko traje projekat, unaprediti politiku upravljanja ljudskim resursima na lokalnom nivou. Važan segmenat ove oblasti je stručno usavršavanje zaposlenih u gradskim upravama i službama grada Užica. Šire gledano, rekao bih da je najvažniji cilj ovog projekta dalja profesionalizacija službenika na lokalnom nivou, a samim tim povećano zadovoljstvo građana radom lokalne samouprave“, rekao je zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević komentarišući projekat vezan za upravljanje ljudskim resursima.

Kada je reč o projektu unapređenja antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, grad Užice je odabran od strane Stalne konferencije gradova i opština, kao lokalna samouprava kojoj će, kroz projekat biti pružena jednogodišnja ekspertska podrška u ovoj oblasti. Ovaj projekat SKGO sprovodi u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti- Swiss-PRO“, a koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

InfoERA

You may also like...