Umesto za doček, sredstva i ove godine za lečenje dece (VIDEO)

UŽICE – Ni ovog 31. decembra Užice neće organizovati doček Nove godine, a gradske ulice biće okićene starom rasvetom. Razlog za to je i više nego opravdan, s obzirom da su drugu godinu uzastopno sredstva preusmerena za lečenje najmlađih sugrađana kojima je to neophodno.

I ove godine opredeljena je suma od tri miliona dinara. Visine iznosa prethodne godine kretale su se od 50 do 370 hiljada dinara, u zavisnosti od toga koji vid lečenja je bio neophodan.

„Imamo komisiju, koju čine predstavnici grada, Centra za socijalni rad i dečjih pedijatara. Na osnovu prikupljene dokumentacije i mišljenja komisije, odlučuje se o visini iznosa kojima ćemo pomoći našim sugrađanima“, kaže Slobodan Grbić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku.

Ova praksa naišla je na pozitivnu reakciju sugrađana. A povratnih reakcija bilo je i iz susednih opština.

„Prošle godine, nakon ove odluke, imali smo pozive od strane drugih lokalnih samouprava, koje su se interesovale kako da ovaj model primene u svojim budžetima“, dodaje Grbić.

Na sreću, prethodne godine nije bilo potrebe za tim da se utroše sva sredstva. Gradski čelnici veruju da će ova pozicija u budžetu biti redovna i narednih godina, uz nadu da će ona biti što manje potrebna najmlađim sugrađanima.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.