Hapšenje zbog posedovanja oružja i krađe

UŽICE – Policija u Užicu uhapsila je R.Lj., starog 77 godina, zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kod osumnjičenog su prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađene i oduzete dve puške, poluautomatska pušku, 130 komada eksplozivnih kapisli za proizvodnju municije u kućnim uslovima i 26 metaka.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Policija u Užicu uhapsila je i S.N., starog 41 godinu i V.Đ., starog 42 godine zbog sumnje da su jednom gostu u kafani, koja je u vlasništvu osumnjičenog S.N., pošto su znali da je podigao veću sumu novca od kredita, u piće stavili nekoliko tableta bensedina, a pošto je oštećeni zaspao, ukrali su mu novac.

S.N. i V.Đ. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akcije hapšenja u Užicu, deo su šire akcije koju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, a u cilju suzbijanja opšteg kriminala i uhapsili 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama, navodi se u saopštenju.

 

 

You may also like...