U Užicu nije uvedena vanredna situacija (VIDEO)

UŽICE-Grad Užice nije proglasio vanrednu situaciju, ali je usvojio obavezne mere zaštite na predlog Gradskog kriznog štaba.

Zaštitne maske će od sada biti obavezne u zatvorenim prostorima i javnim ustanovama, kao i na gradskoj pijaci. U ugostiteljskim objektima ne mogu se organizovati proslave, a Gradskom veću je preporučeno da skrati radno vreme kafića i restorana.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da vanredna situacija  nije proglašena zbog preporuke  Republičkog kriznog štaba da se sačeka dva dana dok se ne definišu jasni kriterijumi za uvođenje vanredne situacije.

Iako se danas beleži pad broja novoobolelih direktorka Zavoda za javno zdravlje Vlatka Stevanović istakla je da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna,posebno u Užicu.

“Od 19.juna beleži se svakodnevni porast broja novoobolelih u Užicu pa smo od broja 55 danas došli do 167 osoba pozitivnih na korona virus.Čekaju  se trenutno još rezultati 263 testova,od kojih očekujemo da će veći broj biti pozitivan”,istakla je Stevanovićeva i navela das u se novooboleli uglavnom zarazili na proslavama.

Prema današnjem izveštaju u Zlatiborskom okrugu je 10 novoobolelih,od čega 5 u Užicu.

U užičkoj Opštoj bolnici  trenutno je hospitalizovano 34 pacijenta koji leže u kovid izolacionim sobama i čekaju rezultate testova .

“Uglavnom se radi o pacijentima sa blažom kliničkom slikom,od kojih je 4 na respiratoru a 5 njih ima mehaničku  potporu pri disanju.Oni čekaju potvrdu reyultata testova i nakon toga će biti transportovani u Beograd u kovid bolnice “,rekla je direktorka Opšte bolnice Užice  Jelena Raković Radivojević .

Radivojević je istakla i da je 12 zdravstvenih radnika u užičkoj bolnici pozitivno na covid 19.

You may also like...