U toku predistražnje radnje o utapanju Užičanina u gradskom bazenu

UŽICE – U Višem tužilaštvu u Užicu još uvek nije pokrenuta istraga kojom bi se utvrdile okolnosti smrti Užičanina Igora Bogosavljevića (38), koji je preminuo 16. oktobra od posledica utapanja u Gradskom bazenu u Užicu.

U tužilaštvu je rečeno Danasu da su u toku predistražne radnje i da je policija dostavila svoj izveštaj, ali da se očekuje nalaz veštaka sudske medicine.

„U pitanju je komlikovan slučaj i veštak sudske medicine trebalo bi da ponudi zaključak o neposrednom uzroku smrti, od čega će zavisiti dalji tok postupka. Trebalo je vremena da se kompletira dokumentacija sa VMA i očekuje se da će veštak svoje mišljenje dostaviti za 15 do 20 dana“, rečeno je Danasu u Višem tužilaštvu u Užicu.

Kako je Danas pisao, Igor Bogosavljević, za koga prijatelji navode da se lečio od epilepsije, ali da je bio u odličnoj fizičkoj kondiciji i da je redovno plivao, 14. oktobra ove godine potonuo je u vodu sa ivice bazena, najverovatnije tokom epileptičnog napada.

Njegovo potonuće, kako je kasnije objasnio Branko Bogićević, direkotr JP Veliki park u okviru koga posluje i bazen, nisu primetili spasioci jer nisu bili na svojim radnim mestima. To je primetio jedan od kupača i pozvao drugu dvojicu spasilaca, koji nisu radili u toj smeni, ali su bili angažovani u školi plivanja. Nakon ukazane prve pomoći, Igor je prevezen u užičku bolnicu gde je bio do 16.oktobra ali je, zbog veoma teškog stanja, prevezen na lečenje u VMA, gde je preminuo tri dana kasnije.

Zbog te nesreće, direktor Bogićević je, polovinom novembra, smenio upravnika bazena Dejana Jovanovića i postavio ga za stručnog saradnika, a otkaze je uručio spasiocima Branku Anđiću i Ivanu Daniloviću.

Danas

You may also like...