Zašto Srbija stoji, a Požega se budi

POŽEGA-U  Požegi je održan šesti protest grupe građana koji zahtevaju ostavku čelnika lokalnog rukovodstva,koje je pre dva meseca donelo nezakonitu odluku o kupovini nelegalnog objekta  u suvlasništvu supruga predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović.Rukovodstvo opštine je odustalo od te kupovine,ali ,ističu iz Građanske inicijative,nije ukinuta odluka,pa se protesti nastavljaju.

U Požegi je juče  u Klubu mladih, gde je otvorena izložba Koraksovih karikatura i održana tribina, iznad panoa sa karikaturama osvanule su uramljene fotografije Aleksandra Vučića,iako je Građanska inicijativa zakupila taj prostor koji se nalazi u sklopu SKC Požega.

Ako smo zakupili prostor i ako je v.d. direktoru Sportsko-kulturnog centra Požega poznato zbog kog sadržaja, pitamo se kako je neko mogao našu izložbu da „dorađuje“,pitaju se iz Građanske inicijative i navode sa je zaposlenom  u Sporsko-kulturnom centru Požega  rečeno  da „Niko ništa ne sme da skida sa izložbe!“

“ To je njihova praksa i oni misle da su time nešto uradili, ali to je dobro za izložbu. To se ne dešava prvi put i ponovo su napravili autogol, komentarisao je Koraks za Danas „naprednjačko preuređenje“ njegove izložbe, a potom dodao da bi „bilo dobro da dođe i Vučić da pogleda izložbu“.

Juče je održana i tribina „Zašto Srbija stoji, a Požega se budi“, na kojoj su govorili Predrag Koraksić Koraks, Zoran Stojiljković, profesor FPN i predsednik UGS Nezavnost, i Mijat Lakićević, urednik u Novom magazinu.

 Na protestu Požežanima su se obratili  Marčelo, pisac i muzičar,  Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik „Danas“-a, Branislav Guta Grubački, osnivač pokreta „Novi optimizam“ .

You may also like...