U prodaji karte za „Malog Joakima“

UŽICE – Komplet ulaznica za sve predstave na festivalu „Mali Joakim“, koji se prvi put održava u Užicu od 15. do 22. oktobra, može se kupiti po ceni od 700 dinara, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Užice.  Cena pojedinačnih karata je 300 dinara, a za grupne posete 150 dinara.

Festival će otvoriti „Domojed“ Plus Teatra iz Lazarevca po tekstu Nataše ilić, a u režiji Aleksandra Trmčića, dok će drugog festivalskog dana Šabačko pozoritšte i Centar za kulturu Valjevo izvesti „Nesrećnu Kafinu“ nastalu po motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, u režiji Nebojše Savića.

Na repertoaru su i Hans Kristijan Andersenovo „Cveće male ide“ u produkciji Pozorišta lutaka iz Niša i režiji Marije Krstić, kao i Viktor Igoov „Zvonar Bogorodičini crkve u Parizu“ u izvedbi Kruševačkog pozorišta, a u režiji Zorana Lozančića.

Užička deca imaće priliku da vide „Plavog zeca“ Narodnog pozorišta iz Pirota nastalog po tekstu Nataše Ilić i u režiji Davida Alića i „Trnovu Ružicu“ koju će po tekstu Ljubivoja Ršumovića i u režiji Miloša Milovanovića izvesti Pozorište za decu iz Kragujevca. Za jednu od nagrada takmičiće se i Regionalno pozorište Novi Pazar sa predstavom „Zbrka oko vuka“ nastaloj po tekstu Radoslava Pavelkića i u režiji Miodraga Dimulovića.

Poslednjeg festivalskog dana u čast nagrađenih biće prikazana predstava domaćina, Narodnog pozoritiša Užice „U cara Trojana kozje uši“.

You may also like...