U Mokroj Gori asfalt na 5 putnih pravaca

MOKRA GORA-Nastavljeni su radovi na saobraćajnoj infrastrukturi na teritoriji grada Užica, kako u seoskim tako i u gradskim mesnim zajednicama. Ove godine u Mokroj Gori ugovoreno je asfaltiranje pet putnih pravaca u ukupnoj dužini 1600 metara za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 4,5 miliona dinara.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović navodi da je u ovoj mesnoj zajednici prethodnih godina malo asfalta urađeno, prioritet je bio izgradnja atarskih puteva, a sada je na red došlo asfaltiranje saobraćajnica.

„Veliki broj naših sugrađana se vraća u Mokru Goru sa namerom da formiraju turistička seoska domaćinstva, pa smo u dogovoru sa predstavnicima mesne zajednice postavili prioritete za asfaltiranje kako bismo podstakli i podržali razvoj seoskog turizma,“kaže Maksimović.

Osim putnih pravaca u Mokroj Gori biće, prema rečima Maksimovića rekonstruisana i autobuska okretnica, kao i košarkaško igralište osnovne škole.

Član Gradskog veća Vladimir Sinđelić naveo je da je Mokra Gora prepoznata kao veliki turistički potencijal, pa grad Užice poslednjih godina sve veći akcenat stavlja na uređenje putne infrastrukture u ovoj mesnoj zajednici.

JKP Niskogradnja trenutno izvodi radove u Mokroj Gori i Drežniku, a naredne nedelje mašine će biti prebačene u Stapare i Ravni,navodi se na sajtu grada.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.