U Čajetini počeo novi ciklus radionica psihološke podrške za žene

ČAJETINA – Prema rezultatima ispitivanja koje je sproveo Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, žene kao najvažniju pomoć koja im je potrebna navode psihološki podršku. Zlatiborski okrug zajedno sa Savetom za rodnu ravnopravnost u Čajetini, udruženjem Fenomena iz Kraljeva i drugim organizacijama koje rade na poboljšanju položaja žena u društvu, dugi niz godina realizuje brojne programe edukaciju i psihosocijalne podrške.

Od prošle nedelje, u Čajetini je počeo novi ciklus radionica psihološke podrške za žene. Već nekoloiko godina, uz podršku opštine Čajetina, Zlatiborski krug pruža ovu vrstu psihosocijalne pomoći zainteresovanim ženama.

Novi ciklus radionica u Čajetini void Marijana Đenić Assi, magistar kliničke psihologije i sertifikovani psihoterapeut od strane Saveza društava psihoterapeuta Srbije i član Udruženja za kognitivno i bihejvioralne terapije Srbije. Njen psihoterapijski rad se bazira na principima racionalno-emotivno bihejvioralne terapije (REBT) koja nas podseća da smo velikim delom sami odgovorni za održavanje emocionalne patnje putem sopstvenih iracionalnih uverenja tj. načina mišljenja. Uz pomoć naučno proverenih metoda i tehnika, terapija se bazira na promeni iracionalnog načina mišljenja, koja dovodi do promene nezdravih emocija i ponašanja. (https://logoscentar.rs/ )

Uvodna radionica je održana u četvrtak, 22. aprila u osnovnoj školi u Čajetini, a osim učesnica koje su prethodnih godina učestvovale u edukativno-psihološkom radu, ove godine se priključilo nekoliko novih učesnica. Radionice će se održavati dva puta mesečno, a finansirane su iz Budžeta opštine Čajetina .

Izvor i foto: Zlatibor press

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.