U Beograd sa tri pojačanja (VIDEO)

UŽICE – U poslednjoj utakmici devetog kola Košarkaške lige Srbije Sloboda gostuje u Beogradu istoimenom domaćinu.

Košarkaši Slobode putuju na megdan ekipi Beograda, ekipi koja je poslednja na tabeli sa skorom od jedne pobede i sedam poraza. Radi se o najmlađoj ekipi u Košarkaškoj ligi Srbije i nijednog trenutka se ne sme potceniti snaga ovog rivala. To su perspektivni momci, najkvalitetniji u svojoj generaciji i to mora sve vreme da bude u glavama košarkaša Slobode. Vladimir Lučić radi na tome u pripremi utakmice jer nijedna unapred nije dobijena, već svaka mora „rudarski“ da se odradi i to jedino garantuje uspeh. Trener Slobode je izuzetno zadovoljan najnovijim pojačanjima. Radi se o Bogdanu Tejiću koji je 2001 godište, a je nastupao za Dinamik koji je odlučio da raspusti tu generaciju pa se mladi Užičanin odlučio za povratak u svoj grad i da zaigra za Slobodu. Tu je i Ranko Simović rođen 1999. godine, igrač koji je potekao u Crvenoj zvezdi i FMP-u a igrao je ABA 2 ligu za Vršac. Pored njih dvojice stigao je i Đorđe Pažin koji nije uspeo da ubedi struku u Partizanu da zaslužuje ugovor, pa se opredelio da svoj kvalitet pokaže i unapredi radom i igrama u Slobodi u koju stiže iz FMP, a rođen je 2001. godine. Pažin je sa selekcijom Srbije do 16 godina osvojio bronzanu medalju na EP 2017. godine u Podgorici, prošao je sve mlađe selekcije naše zemlje. Sva trojica su već registrovani i biće u sastavu za duel sa Beogradom.

Stefan Simić je sa 23 godine jedan od iskusnijih igrača Slobode. U Užicu je več duže vreme i svojim odnosom prema klubu i igri postao je miljenik navijača. Nema utakmice u koju ulazi sa parolom „lako ćemo“ jer zna da to može da bude pogubno po ekipu. Ne želi ulogu favorita protiv Beograda ali pobeda je jedina opcija.

Lučić je i dalje ne može da računa na Ćubića, ali njegov povratak na teren se očekuje u toku naredne sedmice. Utakmica između Beograda i Slobode igra se u ponedeljak u 19 sati.

You may also like...