TV Požega nastavlja sa radom

POŽEGA-Televizija Požega neće prekinuti emitovanje programa 1.septembra, već će kao i do sada nastaviti sa radom i emitovanjem programa,navodi se u saopštenju  direktorke i glavne i odgovorne urednice Snežana Dragojlović.

“ Zbog eventulanih kašnjenja u izmirivanju pojedinih obaveza, poput poreskih obaveza ili obaveza prema zaposlenima, moguće je da će firma, u narednim periodu, imati dodatnih problema, kao što je blokada računa, ali za sada to nije slučaj .Emitovanje svih emisija, pa i informativnih, do daljneg će biti nastavljeno a o eventualnim izmenama programa gledaci te televizije biti blagovremeno obavešteni “,navela je Dragojlovićeva u saopštenju za javnost.

 

tvpozega1Ta televizija je osnovana 1993. godine i poslovala je kao javno preduzeće, čiji je osnivač bila SO Požega. U oktobru prošle godine, za 39.000 evra je prodata Radoici Milosavljeviću, bisnismenu iz Kruševca, koji je vlasnik još nekoliko loklanih medija u Srbiji, među kojima je i RTV Kragujevac, koja proteklih dana nije emitovala program zbog navodih „tehničkih problema“.

Osmoro zaposlenih u TV Požega, od kojih su troje novinari i samo jedan snimatelj, primili su 18.jula prvi deo zarada za taj mesec, ali televizija nema para da isplati drugi deo, jer mora da plati dažbine kako bi izbegla blokadu računa.

Nezavisno udruženje novinara Srbije danas je zatražilo od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da proveri da li svi mediji, a posebno Radio televizija Kragujevac i RTV Požega, koje je kupio Radoica Milosavljević, održavaju kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja.

– REM je dužan da sačini takav izveštaj i da ga dostavi Ministarstvu privrede koje na osnovu toga procenjuje da li Milosavljević poštuje uslove iz kupoprodajnog ugovora – saopštio je NUNS i podsetio na to da „neodržavanje kontinuiteta u proizvodnji medijskih sadržaja može biti razlog za raskid ugovora“.

NUNS je pozvao Ministarstvo privrede da na vreme preduzme adekavatne mere, ukoliko se utvrdi da Radoica Milosavljević ne poštuje kupoprodajne ugovore, kao i da zaštiti zaposlene u ovim medijskim kućama.

– Ukoliko vlast bude ćutke posmatrala kako se gase mediji koje je ovaj “kontroverzni biznismen” pokupovao, ispostaviće se da je tačna teza da je proces privatizacije poslužio vladajućoj stranci samo da obezbedi sebi podršku u predizbornom periodu – zaključuje se u saoptenju NUNS-a. 

Danas

You may also like...