Svetosavske zahvalnice grada Užica dodeljene prosvetnim radnicima (VIDEO)

UŽICE – Uz skromnu svečanost i lomljenje slavskog kolača u srednjoj školi Radoje Ljubičić garadonačelnica Jelena Raković Radivojević uručila je zahvalnice garada Užica, Snežani Nedeljković profesorki istorije u srednjoj školi Radoje Ljubičić, vaspitačici Predškolske ustanove Užice Gordani Petrović i Zorici Jeremić profesorki razredne nastave u Osnovnoj školi Nada Matić.

„Poručila bih svima da su marljivost, posvećenost i rad nešto što uvek treba da im bude na prvom mestu. Želim da svima nama najveći srpski prosvetitelj Sveti Sava donese pre svega dobro zdravlje i da naredne godine proslavimo ovu slavu u malo drugačijim okolnostima.Životno delo Svetog Save koje je zasnovano na mudrosti, duhovnosti, veri i časti treba bude životno opredeljenje svih nas“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

„Najveća životna privilegija je da radite posao koji volite, a ja ga zaista volim.Mislim da je rezultat upravo ova zahvalnica jer su to prepoznali ljudi koji su me predložili. Kada bih opet birala profesiju kojom ću se baviti, možda to ne bi bila istorija, ali bi prosvetni rad bio moje životno opredeljenje. Njaveća radost za svakog prosvetnog radnika je kada ga generacije pamte po onome što ih je nastavnik naučio“, kaže nastavnica istorije u školi Radoje Ljubičić Snežana Nedeljković.

„Deca su ta koja gledaju u nas traže da im na ličnom primeru pokažemo kako da idu dalje. Savet svim kolegama je da vole svoj posao i samo tako mogu biti srećni i zadovoljni. Svoje lične probleme i nesuglasice treba da okače na kapiju vrtića, a meni se često dešava da te probleme koje ostavim na kapiji zaboravim da ponesem kada krenem kući koliko sam uživala u danu koji je iza mene“, istakla je vaspitačica Predškolske ustanove Užice Gordana Petrović.

Za školsku slavu proglašen je Savindan, praznik u spomen na velikog srpskog prosvjetitelja i zaštitnika školstva Svetog Savu, oca srpske državotvornosti, prvog srpskog arhiepiskopa, utemeljivača srpske diplomatije, književnosti, zakonodavstva, zdravstva.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.