Svakodnevni protesti u Požegi ,veliki skup u nedelju

POŽEGA -Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak provere da li su odbornici Skupštine opštine Požega omogućili sukob interesa i trgovinu uticajem glasanjem da opština kupi zgradu čiji su vlasnici suprug i dever predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović, rečeno je za Insajder u Agenciji.

Podsetimo, odbornici vladajuće koalicije Skupštine opštine Požega izglasali su prošle nedelje predlog odluke da opština za 12 miliona dinara otkupi nezavršenu kuću od 400 kvadrata na placu od oko četiri ara čiji su vlasnici suprug i dever predsednice Skupštine opštine.

Objekat se otkupljuje navodno za potrebe Sportsko–kulturnog centra, međutim, prema podacima iz katastra Republičkog geodetskog zavoda, objekat nema građevinsku dozvolu, što je za Danas potvrdio i predsednik opštine Milan Božić, poručivši da je proces legalizacije u toku.

Zorica Mitrović, predsednica SO Požega, rekla je ranije da „nije u sukobu interesa, da je kupoprodaja zakonita“, kao i da je odluku o tome donela skupštinska većina i da je ona tu odluku potpisala kao predsednica SO.

„U pitanju je pravo preče kupovine koje ima opština, a koje je davno određeno jer se objekat i plac nalaze u neposrednoj blizini sportske dvorane. Mnogi su ranije nameravali da kupe plac i objekat, čiji su vlasnici moj muž i njegov brat, ali nisu mogli zbog tog prava opštine na preču kupovinu, kako bi se rešio problem protivpožarne zaštite i upotrebne dozvole sportske dvorane, što prethodna vlast nije uspela da uradi“, rekla je Zorica Mitrović za Danas.

Ona je, između ostalog, dodala i to da je „opština mogla da pribavi plac i objekat i bez skupštinske odluke, jer postoje i drugi zakonom predviđeni načini, kao i to da je kupoprodaja mogla da se obavi i po isteku njenog mandata“.

Opozicija, ali i pojedini odbornici vlasti u lokalnom parlamentu, oštro kritikuju ovu odluku, ističući da je u pitanju očigledna zloupotreba.

 

Nakon odluke skupštine opštine Požega u ovom gradu se svakog dana u 18 časova okupljaju građani negodujući protiv odluke. Kako je Nikolić najavio za Insajder, u nedelju će biti održan i protest čitave opozicije.

Podsetimo, u Požegi je na vlasti koalicija okupljena oko SNS-a koju još čine i SPS, DSS, Nova Srbija, Pokret socijalista, SDP, SRS i PUPS.

 

Danas,Insajder

You may also like...