Studenti iz sveta gosti Zlatibora

ZLATIBOR – 80 studenata iz Srbije, Engleske, Kine, Amerike  i Afrike boravi od 19. do 26 jula, u okviru „EUS“ letnjeg kampa na Zlatiboru.Organizacija „EUS“ Srbija postoji u 152 zemlje sveta, a kod nas radi već 25 godina. 

studneti i stamat Govoreći o letnjem kampu na Zlatiboru, direktor ove organizacije Samuil Petrovski,  rekao je da je ideja kampa dati mladim ljudima motivaciju i nadu za život. Letnja škola na Zlatiboru bavi se učenjem hrišćanske etike, engleskog jezika, zatim kako se organizovati u timu a neizostavno je i  druženje i razvijanje međusobnih odnosa.
„Verujući da su studenti budućnost Nevladina organizacija „EUS“, nastoji da sprovede svoj glavni cilj, da studenti pronađu sebe, donesu neke važne odluke u životu koje će ih kasnije pratiti u njihovim karijerama , bez obzira koji fakultet studiraju“, rekao je Petrovski i dodao da je Zlatibor u poslednjih deset godina, koliko on već dolazi, doživeo veliki progres,  kao i da postaje ozbiljna međunarodna destinacija. 
I studenti koji ovih dana borave na Zlatiboru poneće lepe utiske sa ovog kampa. 
David Kajumbi i DŽon dolaze iz Afrike, studenti su Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, oduševljeni su klimom i prirodom na Zlatiboru, a posebno ističu da se odlično provode na kampu.Kažu da imaju dosta prijatelja u Srbiji  kao i da im Srbija veoma prija.
 Frederik iz Sijetla kaže da je upoznao mnogo dobrih ljudi i da su Zlatiborci dobri domaćini. Boraveći na kampu na Zlatiboru, naučio je mnogo dobrih stvari koje će moći da primeni i kada se vrati kući.
Ema Matsui kao student biologije posebno ističe nestvarnu prirodu koja okružuje Zlatibor, voli da šeta i kaže da je oduševljana brdima koja nikada neće zaboraviti.
Liz i Patrik iz Londona prvi put su na Zlatiboru, žele ponovo da dođu, a Liz je rekla da je oduševljena konceptom naših kafića i kafana i da takvih nema u Engleskoj.
Studente je posetio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i poželeo im dobrodošlicu na Zlatibor. U nadi da će Zlatibor i ubuduće biti mesto održavanja ove letnje škole, predsednik je istakao da će se u narednom periodu raditi na osposobljavanju aerodroma kako bi se svim gostima iz inostranstva olakšao dolazak na Zlatibor. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.