Strahinja – mali dečak velikog srca (VIDEO)

UŽICE – Zapamtite ime Strahinja Gogić. Ovaj dečak pravi je junak jer je sa samo osam godina pokazao da je rođeni humanista i već sada veliki čovek. O njegovom gestu sa divljenjem se ovih dana priča u Užicu.

Strahinja je dete kao i svako drugo. Voli da se igra, da se smeje i da prima poklone. Ali ove godine za svoj rođendan ih nije želeo. Rekao je to drugarima i zamolio ih da umesto poklona njemu, donesu novac, koliko ko može, a on je već ranije smislio šta će sa njim uraditi.

Osmogodišnji humanista Strahinja iz Užica
osmogodišnji humanista Strahinja Gogić

„Imam druga koji sedi sa mnom u klupi koji boluje od paralize i ima pratnju. A onda sam se setio i sve druge dece koja boluju od paralize i došla mi je ideja jer mi je bilo žao te dece“, priča Strahinja koji je sav prikupljeni novac poklonio Udruženju distrofičara zlatiborskog okruga i namenio deci oboleloj od dečje paralize. 

Ljudi kao Strahinja melem su za dušu, dragoceni i u današnje vreme pomalo retki. Pored najboljeg druga Stefana sa kojim sedi u klupi, a koji boluje od cerebralne paralize, shvatio je da, i drugoj bolesnoj deci treba pomoć kako bi mogla da rade sve ono što i njihovi drugari.

Čerdomir Cicović iz Udruženja distrofičara  zlatiborskog okruga kaže da je Strahinja svojim gestom doneo  nadu i optimizam da još uvek ima dobrih i humanih ljudi.

„Hoću da budu kao i svi mi drugi ljudi, da se oporave. Ne sviđa mi se da se voze u onim kolicima“, iskren je Strahinja.

„Uopšte se ne radi o tome da nekome nešto daš. Uradi nešto za nekoga ko ti je važan i ako tu poruku pošalje neko od osam godina on ruši alibi svima koji su stariji od osam godina i kažu da nešto ne mogu ili nemaju vremena. Ili ti je nešto bitno ili ti nije bitno, to je poruka koju Strahinja šalje“, rekao je Čedomir Cicović koji kaže da su svi u Udruženju još uvek pod utiskom ovog Strahinjinog poteza koji je sam osmislio.

Strahinja veruje da deci koja imaju zdravstveni problem ovakva podrška mnogo znači. 

„Nadam se da sam i druge nadahnuo da će i oni to da urade“, poručuje Strahinja svojim drugarima, ali i svima onima koji veruju da se dobro uvek dobrim vraća.

Osmogodišnji dečak pokazao je još jednom da male stvari pokreću svet i da najviše dobija onaj koji daje. Ne skidajući osmeh sa lica on vraća veru u dobre ljude i uči sve nas da je, bez obzira na vreme u kojem živimo, najvažnije biti i ostati čovek.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.