Stapari Karan najuspešniji na Miholjskim susretima sela


LUNOVO SELO-Miholjski susreti sela u Lunovom Selu okupili su oko 350 učesnika a jednak broj osvojenih medalja ove godine imale su mesne zajednice Stapari i Karan.Susrete organizuje grad Užice u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu.

Kako je otvarajući susrete istakla gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, Ministarstvo za brigu o selu jedno je od onih sa kojima grad Užice ima izuzetnu saradnju. Ona je podsetila da su kupovina seoskih kuća, nabavka minibusa za potrebe prevoza seoskog stanovništva i Miholjski sureti sela zajednički projekti, zahvaljujući kojima se polako ali sigurno oživljavaju užička sela.

foto.grad uzice

“Kao grad se trudimo da izdvojimo više novca, asfaltiramo što više kiolometara puteva i u naša sela dovedemo gradsku vodu, rasvetu, otvorimo ambulante i obezbedimo i druge sadržaje neophodne za svakodnevno funkcionisanje. Uz podršku ovog ministarstva uspeli smo i da evo već drugu godinu za redom organizujemo manifestaciju, koja na jednom mestu okuplja stanovnike gotovo svih naših sela”, dodala je gradonačelnica.

U ukupno šest sportskih disciplina takmičilo se oko 350 učesnika iz svih užičkih sela, a jednak broj osvojenih medalja ove godine imale su mesne zajednice Stapari i Karan.

Nije izostao ni bogat kulturno-umetnički program uz učešće Etno sekcije Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović”, KUD-ova, pevačkih grupa i trubača.

foto.grad uzice

Tradicionalno, učenicima osnovnih škola koji su učestvovali u literarnom i likovnom konkursu na temu “Moje selo” uručeni su prigodni pokloni.

Za organizaciju Miholjskih susreta sela Ministarstvo za brigu o selu opredelilo je 500 hiljada dinara, koliko je izdvojeno i iz budžeta grada Užica.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.