SNS:Postrojenje privremeno izgubljeno,a neizvestan i univerzitet (video)

UŽICE-Užički naprednjaci trvde da je gubitak 15,2 miliona evra za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda samo privremeno izgubljena investicija.

sns 1

Potpredsednik Gradskog odbora SNS-a Vuk Mijailović  izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da postoje  obećanja Vlade Srbije da Užice neće ostati bez ovog postrojenja.

“Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem shvata značaj ovog postrojenja za Užice i imamo njihova čvrsta obećanja da će ovaj projekat biti uspešno realizovan”,rekao je Mijailović ne navodeći kojim sredstvima bi se finansirala izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.

 

Predsednica Saveta za zaštitu životne sredine GrO SNS Marina Vukašinović istakla je da ova stranka insistira na utvrđivanju krivaca za gubitak 15,2 miliona evra.

“SNS insistira da se izvrši ozbiljna,stručna I politićki nepristrasna ekspertiza,kojom će biti analiziran rad svih rukovodstava u gradu od 2010. Do 2015. Godine.Očekujemo da će stručni tim utvrditi sve propuste ,kao i ko je kriv za gubitak sredstava za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Gorjanima“,naglasila je Vukašinovićeva.

 

Da li će sličnu sudbinu kao i postrojenje doživeti i integrisani univerzitet u Užicu ,znaće se do kraja godine.

“Vlada Srbije vrši analize celokupnog visokoškolskog sistema u Srbiji u saradnji sa nadlešnim institucijama I radnim telima Evropske unije.Na osnovu tih analiza do kraja godine biće donete odluke o formiranju novih univerziteta u  Srbiji“,rekao je predsednik Saveta za pravna pitanja GrO SNS Petar Todosijević.

 

On je istakao da su netačne informacije da je Vlada već donela odluku i da će Kruševac ,a ne Užice,dobiti integrisani univerzitet.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.