Slikarska duša istoka na Zlatiboru

ZLATIBOR-U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor otvorena je izložba slika art-simpozijuma „Slikarska duša istoka“, čiji je osnivač Đorđe Vukadinović.

Sedamnaest slika koje su nastale na Međunarodnom sumpozijumu „Slikarska duša istoka“, izložene su u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor. Đorđe Vukadinović,osnivač ovog art-simpozijuma , kaže da je ovo retrospektiva svega što je nastalo na poslednja dva simpozijuma, koja su održana na Zlatiboru, a u kojima je učestvovalo 38 vrhunskih umetnika iz devet zemalja.

„Nema slikara koji se ne odaziva na vašu planinsku lepoticu, i napravili smo odličnu kombinaciju sa Kulturnim centrom Zlatibor, TO Zlatibor, opštinom Čajetina, kao i sa Radom Filipovićem, sa kojim sam počeo prvo da sarađujem“, rekao je Đorđe Vukadinović.

Umetnici su tokom boravka na Zlatiboru , pored dobrih uslova za rad, imali priliku i da upoznaju sve prirodne lepote ovog mesta, ali i da posete najatraktivnije lokatitete.

Izlozba Zlatibor
Foto.Zlatiborpress

„Zlatibor je uvek najbolja inspiracija, ne baziram se samo da se rade klasični pleneri, otvoreno slikarstvo, već tražim od ljudi da rade ono što najbolje umeju. Ova izložba je povezana samo za Zlatibor, tu su slike koje su vezane za tematiku Zlatibora, Etno sela Sirogojno, vodopada Gostilje“,ističe Vukadinović.

Opština Čajetina prepoznala je i podržala rad Vukadinovića, a Đorđeva želja jeste da jednog dana Zatibor pretvori u kulturnu lepoticu Srbije.

„Planirao sam prošle godine da počnem Prvo srpsko Bijenale umetnosti, ali je to sprečio produženi kovid i zbog toga sam pomerio. Nadam se da će Zlatibor biti jedan od saučesnika moga Bijenala gde ćemo okupiti veliki broj svetskih umetnika, sa 21 svetskim članom žirija, od kojih bi bilo 12 rektora svetskih akademija“,najavljuje Vukadinović.

U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor izložba se može pogledati do 10. februara, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.