Ski vikend i Igre bez granica na Torniku (VIDEO)

TORNIK – Lepo vreme, dobar sneg i utabane skijaške staze slika su Tornika prethodnog vikenda. Oni, kojima skijanje nije dovoljno, mogli su da uživaju u Igrama bez granica, noćnom skijanju ili žurkama na snegu.

Drugi martovski vikend na Torniku protekao je u Igrama bez granica koje je organizovalo Udruženje „Smeško Belić“. Oni su  zanimljivim sadržajima obeležili i početak sezone u ovom ski centru, a želja im je da na planine Srbije dovedu što više gostiju ne samo domaćih nego i stranih.

„Cilj nam je da na našim planinama organizujemo što više aktivnosti i da patentiramo proizvode domaće hrane koje ćemo ponuditi svetskom tržištu kao naš brend“, rekao je Vladimir Pavlović iz Udruženja „Smeško Belić“ i doda da je uveren da su ovakvi propratni sadržaji važan segment u privlačenju gostiju na srpske planine.

Posetioci su imali priliku da probaju skijašku pitu napravljenu specijalno za njih, koja im omogućava da dugo ostanu na stazi, a da ne osete glad. Igre bez granica su bile baš takve – učestvovali su i deca i odrasli. Odmerili su snage u nadvlačenju konopca, limbo densu, ali i obraranju čunjeva grudvama snega.

„Ovo je super i za decu i za mlade. Skijam, a sada vozim i bord. U toku noći je palo 30 cm snega i sada je atmosfera kao na francuskim Alpima i preporučujem svima da dođu“, kažu posetioci.

Snega ima dovoljno, rade sve staze pa u Ski centru Tornik veruju da će sezona potrajati još neki vikend.

„Poslužila nas je zima baš koliko je trebalo tako da smo zadovoljni“, rekla je za portal ZOOM UE Katarina Vićentić Ristović instruktorka skijanja.

Svi ovi sadržaji održani su u okviru Snow festa čiji je organiziator „Srbija za mlade“, udruženje koje promoviše aktivan odmor i tokom godine organizuje brojne programe u Srbiji.

You may also like...