UŽICE-Voz čija je unutrašnjost ukrašena motivima iz srpske kulturne baštine, s natpisom „Kosovo je Srbija“ ispisanim na 21 jeziku, koji je trebalo da ide od Beograda do Kosovske Mitrovice, od danas saobraća na relaciji Kraljevo-Čačak-Požega-Užice.

I već prvog dana, na Bogojavljenje, ovaj dizel-motorni voz privukao je veliki broj putnika, uglavnom onih koji zbog raznih obaveza svakodnevno putuju od Kraljeva do Čačka, pa i do Požege i Užica. Bilo je i radoznalaca koji su došli da se „malo provozaju“ kompozicijom koja je prethodnih dana privukla veliku pažnju domaće, pa i svetske javnosti. Preduzeće „Srbija voz“ saopštilo je da su prihodi od karata porasli za 30 odsto.

– Do sada sam putovala onim standardnim „ruskim vozom“, a ovo je baš lepa promena. Ambijent je prijatan, nekako se osećam svečano, pa čak i malo čudno, kao da sam u nekoj crkvi – kaže Jelena Stojanović, iz Kraljeva, koja pohađa srednju medicinsku školu u susednom Čačku.

Prema redu vožnje, voz će u narednih deset dana svakodnevno u 3.55 ići iz Kraljeva za Čačak, u 6.05 za Požegu i u 16.30 za Užice. Cena karte u jednom smeru do Čačka je 178, do Požege 338, a do Užica 434 dinara.

Ideja u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture je da ovaj voz „krstari“ Srbijom, a o narednim relacijama, kako poručuju iz „Srbija voza“, javnost će biti na vreme obaveštena.

Večernje novosti