Rekonstrukcija puta Požega – Ivanjica ipak naredne godine

Glavni projekat rehabilitacije je završen, a prema dinamici planirani izbor izvođača počeće u julu ove godine, rečeno je InfoLigi u JP „Putevi Srbije“.Kako se predviđa da će nabavka biti završena u periodu kada počinje zimsko održavanje, početak radova na terenu planiran je za februar 2019. godine, a njihov završetak do kraja avgusta 2020. godine.

Pravac predviđen za rekonstrukciju dug je 38,93 kilometra, a procenjena vrednost radova iznosi 10,03 miliona evra, finansira se sredstvima Svetske banke i Evropske investicione banke, uz učešće sredstava Republike Srbije. Intervencije na ovoj trasi odnose se na unapređenje stanja i bezbednosti saobraćaja, delimično proširenje i rehabilitaciju kolovoza, unapređenje sistema za odvodnjavanje, sanaciju objekata i modernizaciju signalizacije.

Put Požega – Ivanjica, deo je putnog pravca: Novi Sad – Irig – Ruma – Šabac – Koceljeva – Valjevo – Kosjerić – Požega – Arilje – Ivanjica – Sjenica. Nakon završetka radova na putu Požega – Ivanjica, radiće se i deonica Ivanjica – Sjenica koja je duga 23 kilometra, a procenjena vrednost radova je 8,4 miliona evra. Tokom trećeg kvartala ove godine predviđeno je ugovaranje izrade Glavnog projekta.

You may also like...