Oprez- do četvrtka sneg i ledeni dani (VIDEO)

UŽICE-Gradski štab za vanredne situacije upozorava da se do četvrtka 1.marta  na području grada Užica očekuju snežne padavine i veoma niske temperature koje mogu ugroziti funkcionisanje saobraćaja, infrastrukture, kao i stanovništvo, a posebno hronične bolesnike i stara lica.

Angažovani su svi raspoloživi kapaciteti za čišćenje snega na putevima i ulicama i preduzete mere za angažovanje dodatne mehanizacije u slučaju potrebe.
Veoma niske temperature dovode do toga da posuta so nema odgovarajuće dejstvo pa je na putevima i ulicama moguće zadržavanje snega i pojava poledice. Gradski štab preporučuje vozačima da na put ne kreću bez preke potrebe i da obavezno koriste zimsku opremu. Pešaci moraju biti oprezni, posebno na popločanim površinama i pešačkim prelazima.
Najavljene niske temperature mogu posebno naškoditi starim licima i hroničnim bolesnicima pa se preporučuje da izbegavaju boravak na otvorenom prostoru, da se pridržavaju propisane terapije i uputstava lekara.

Potrebno je preduzeti mere zaštite vodovodnih i drugih instalacija od zamrzavanja, prema uputstvima koje su date od strane JKP „Vodovod“.
Iako vremenske pojave koje nas očekuju nisu neuobičajene za ovo doba godine, Gradski štab za vanredne situacije ukazuje da je potrebno da građani prate uputstva nadležnih organa i preduzimaju mere u skladu sa njima, kao i da se bez preke potrebe ne izlažu rizicima po svoje zdravlje i imovinu.
Gradski štab za vanredne situacije i nadležne gradske službe su u pripravnosti i u narednom periodu će pratiti situaciju i po potrebi preduzimati neophodne mere.

You may also like...