Rekonstrukcija pribojskog Doma kulture

PRIBOJ – Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike potpisali su u Beogradu Ugovor o finansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti.

Reč je o projektu sa kojim je lokalna samouprava konkurisala na Javnom pozivu za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Srbije.

Planirano je da na zgradi Doma kulture, ukupne površine od 1195 kvadrata, bude zamenjena kompletna stolarija, a biće ugrađene i pumpe u kotlarnici na pelet.

Projekat je vredan nepunih 15 miliona dinara, od čega Ministarstvo rudarstva i energetike finasira 70 odsto sredstava, a opština Priboj preostalih 30 odsto.

Osim povećanja enegetske efikansnosti, zamenom stolarije, zgrada Doma kulture, kao jedna od najstarijih u Starom Priboju, dobiće sasvim novi izgled, a uklopiće se i u novi ambijent koji se stvara rekonstrukcijom bivšeg hotela na Brijegu, kao i započetim projektom uređenja fasada na pet zgrada u glavnoj ulici ovog dela grada.

Opština Priboj

You may also like...