Realizacija po planu u Opštini Čajetina (video)

ČAJETINA – Na danas održanoj 31. sednica SO Čajetina, jedna od važnijih, među 19 tačaka dnevnog reda, bila je izvršenje budžeta Opštine za prvih devet meseci ove godine.

Budžet se svake godine povećava, pa i u ovoj, finansijski prilično teškoj godini, budžet se dosta dobro puni. Lokalna samouprava je uspela da realizuje većinu planiranih projekata i investicija u seoskim mesnim zajednicama, kao i naseljenim mestima Čajetina i Zlatibor. Krenulo se i sa realizacijom velikih projekata o kojima je u poslednjih nekoliko godina bilo dosta reči.

 

„Pored ovih odluka, imali smo i odluku o zonama poreza u Zlatiboru, Čajetini i selima. Obuhvatili smo prostor naše opštine u nekih 7 zona“, kaže predsednik SO Miloje Rajović,“ i ravnomerno ćemo rasporediti te prihode koji dolaze od poreza, a koji se dalje koriste za uređenje svega što je potrebno.“

 

Na ovoj sednici usvojen je i Plan upravljanja otpadom u naredne 4 godine. On je rađen sa Užicem uz podršku Evropske unije. Ovaj plan je jednoglasno prihvaćen, a ono što sledi je uređenje prostora na Zlatiboru i Čajetini kroz selekciju i reciklažu otpada od koje će Opština imati i finansijsku korist.

Pored usvajanja nekoliko odluka o dodeli građevinskog zemljišta, ponovljen je i Oglas za davanje zemljišta u zakup na teritoriji opštine Čajetina. Onima koji su zainteresovani da investiraju u gradnju, Opština će pomoći da brže i efikasnije dobiju potrebnu dokumentaciju.

Do kraja godine biće zakazana još jedna sednica Skupštine na kojoj će biti usvojen budžet za 2015. godinu. Sve odluke koje se tiču velikih projekata biće obuhvaćene ovim budžetom, a neće se zaboraviti ni na manje investicije, rekao je Miloje Rajović.

Zlatiborpress / ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.