Rasprodate sve karte za 26.JPF (VIDEO)

UŽICE-Sve karte za 26.Jugoslovenski pozorišni festival rasprodate su za jedan dan i to pre objavljivanja takmičarske selekcije predstava.Festival će se održati od 1.do 7.novembra i biće drugi u ovoj godini u Užicu jer je odloženi 25.JPF održan u junu mesecu .

“Na predstojećem festivalu  imamo najbolju do sada selekciju predstava .Užička publika pokazala je koliko poverenje ima u nas ,jer nikada se do sada nije desilo da jedan festival bude rasprodat ne objavljujući selekciju”,naglasio je direktor užičkog Narodnog pozorišta I festivala Zoran Stamatović.

Jugoslovenski pozorišni festival u svom 26.izdanju održaće se pod sloganom “Pričajmo o nežnosti”.

„Jugoslavenski pozorišni festival „Bez prevoda“ u Užicu, uvek je želio da, preko dobrog teatra i sjajnih glumaca, podeli sa publikom probleme sveta u kojem živimo, ali je takođe nastojao i da ljudima pruži nadu. Zato slogan našeg festivala ove godine glasi „Pričaj mi o nežnosti“, nasuprot vremenu nesigurnosti, strepnje i izolacije. U predstavama koje smo odabrali za ovo jesenje pozorišno okupljanje u Užicu tražili smo bar jedno zrnce nežnosti, odsjaj tog blagog osećaja koji ljude vraća bliskosti i udaljuje ih od oštrih razvalina stvarnosti. Naravno, predstave koje smo pozvali na ovaj festival različitog su tematskog i estetskog prosedea ali u njima ima dovoljno razloga da verujemo kako svetlo topline i empatičnosti može biti jače od tamne senke vremena u kojem živimo „,izjavio je selektor Bojan Munjin na konferenciji za novinare najavljujući festival.

U takmičarskom delu na 26.JPF-u nastupiće predstave : „Sedam strahova“, Bosansko narodno pozorište Zenica, prema tekstu Selvedina Avdića i u režiji Selme Spahić,„Pučina“, Jugoslovensko dramsko pozorište, prema komadu Branislava Nušića i u režiji Egona Savina,„Znaš ti tko sam ja“, Hrvatsko narodno kazalište Zagreb, autorski projekt reditelja Ivana Penovića,„Đokonda“, Crnogorsko narodno pozorište, prema komadu Viktora Lodata i u režiji Dušanke Belade,„64“, Atelje 212, prema komadu Tene Štivičić i u režiji Alise Stojanović,„Strah – jedna topla ljudska priča“, Narodno pozorište Pirot, autorski projekat reditelja Igora Vuka Torbice i „Zelena čoja Montenegra“, kooprodukcija Beogradskog dramskog pozorišta, Gradskog pozorišta Podgorica i Festivala Budva Grad Teatar, prema romanu Mome Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom, režija Nikita Milivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.