Raković Radivojević: Seoske škole se neće zatvarati (VIDEO)

KRVAVCI – Problem grejanja u Osnovnoj školi Aleksa Dejović iz Krvavaca nakon više od mesec dana je rešen.Novi kotao je stigao, radijatori su topli, a đaci su se konačno vraćeni u svoje školeske klupe.

„Ovo je danas odličan primer saradnje između predstavnika roditelja, školske uprave i grada Užica. Problem grejanja u ovoj školi pokušavali smo da rešimo nekoliko puta do sada. Kotlovi su bili stari, dotrajali i neophodno ih je bilo zameniti novim. Vrednost novog kotla je 650000 dinara, a celokupni radovi vezani za postavku kotla iznosili su oko 1200000 dinara“, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Gradonačelnica je istakla da se seoske škole neće zatvarati, već naprotiv radiće na tome da se one što oživljavaju. Škola u Krvavcima ušla je u projekat energetske efikasnosti,a ugovor bi trebalo da bude potpisan krajem januara 2021. godine.

„Postavljanjem ovog kotla rešena je zabrinutost roditelja, jer je to bio najveći problem u poslednjih 20 godina. Mi kao roditelji smo se uključili i dali svoj doprinos da se sve što pre reši i hvala Bogu sada grejanje funkcioniše kako treba i deca su konačno krenula u školu. Kada bude realizovan projekat energetske efikasnosti, biće trajno rešeni problemi ove škole“, rekao je predstavnik roditelja Borko Pavić.

Ova škola jedna je od retkih na seoskom području sa velikim brojem đaka.

“ U školi trenutno ima 147 učenika, a ono što je specifično je da ih u petom razredu ima 29 što se nije dešavalo ostalih godina, uvek je to bio neki maji broj đaka. Ova škola u Krvavcima jedna je od deset koja je u prethodnih par godina dobila mogućnost da radi obogaćeni jednosmenski rad. Upravo u ovom izdvojenom odeljenju sprovodimo jedan pilot projekat već drugu godinu za redom“, istakla je direktorka Osnovne škole Aleksa Dejović Irena Drndarević.

Podsetimo, problem grejanja u ovoj školi nastao zbog dotrajalih kotlova koji nisu menjani više od 50 godina.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.