Radovi na uređenju staze kanjonom Đetinje (VIDEO)

UŽICE – Završeno je  pet kilometara pešačke i biciklističke staze starom prugom kroz tunele u kanjonu reke Đetinje od užičke plaže. Ostalo je još 1,5 kilometara da bi se staza kompletirala do Staparske banje.

Grad Užice je finansirao 3,9 km asfalta trasom kroz tunele u vrednosti od 17,3 miliona dinara. Finansirali smo rasvetu na stazi u dužini od dva kilometra, pre toga je bilo 500 metara uradjeno, a radovi su koštali oko 2 miliona dinara. Sa pratećim radovima, sanacija dva mosta, česme, odmarališta, klupe, korpe za otpatke i drugo uložili smo u stazu kanjonom Đetinje preko 200 hiljada evra, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

„Sve ovo je deo jednog šireg turističkog koncepta koji obuhvata rekonstrukciju Starog grada, put do Staparske banje i Staparske Gradine, jednog od najznačajnih arheoloških lokaliteta u Srbiji“ objašnjava gradonačelnik.

U toku su razgovori sa Putevima Srbije za nastavak radova za put do Staparske banje, kako bi se pešačka staza Đetinjom zatvorila u potpunosti za saobraćaj, kaže Dragoljub Kostić, član Gradskog veća.

You may also like...