Radovi na brani Vrutci

UŽICE – Na brani su u toku radovi na adaptaciji ispusta i zatvarača kako bi se regulisao garantovani ekološki proticaj vode i energetsko korišćenje. Maksimalni trenutni protok vode na koji treba dimenzionisati zahvat za potrebe mini hidroelektrane iznosi oko 2 kubna metra u sekundi, navodi se u dokumentaciji o radovima.

Na brani Vrutci odvijaju se radovi JP Srbijavode na održavanju objekta koji prevashodno služi za zaštitu od poplava, a akumulacija za snabdevanje Užičana vodom za piće. Za radove na adaptaciji zatvaračnice i ispusta na brani za garantovani ekološki proticaj u cilju energetskog korišćenja sprovedena je javna nabavka i izabrani izvođači radova.

Na tender koji je raspisan u junu javila su se tri ponuđača, a Komisija za javne nabavke posao je u avgustu  dodelila konczorcijumu i zajedničkoj ponudi koga čine “Hidro tan” Beograd,  Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi” Beograd i “Vodoprivredno doo Čačak” iz Čačka. Radovi su vredni 42 960 000 sa PDV-om, odnosno 35,8 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost.

Ponuđač je od izvođača radova zahtevao rok od šest meseci za završetak radova posle postpisivanja  ugovora 26. avgusta ove godine. Dok traju radovi mini centrala ispod brane Vrutci ne radi i u okviru projektne dokumentacije potrebno je izraditi smernice za njeno priključenje na cevovod ispod brane.

Izvor: Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.