Put u toplije krajeve (VIDEO)

IVANJICA – Fudbaleri Javor Matisa su završili jedan deo priprema a sada se spremaju za drugi koji će biti udrađen u Umagu.

Iako Ivanjica ima odlične uslove za rad Javor Matis je morao da potraži bolju bazu za odrađivanje prvog dela priprema. Sneg je okovao i ovu varošicu na jugozapadu Srbije, pa je ekipa preseljena u Staru Pazovu, gde je koristila sve pogodnosti ovog spotrskog centra a rad sa loptom je bio predviđen na stadionu Bežanije. Milovan Milović i Igor Tufegdžić  nisu imali velikih problema u radu sa ekipom, svi su dobro podneli sve napore, a odigrana je i jedna pripremna utakmica u kojoj su svi igrači dobili priliku. Uprava kluba je vredno radila na dovođenju pojačanja. Jedini odlazak iz kluba je odlazak Vladana Đogatovića  a umesto njega u Ivanjicu je stigao Nemanja Jevrić. On stiže iz Bačke, ima 22 godine a bio je i omladinski reprezentativac Srbije. Amanović i Sević su produžili ugovore sa klubom, a kao nova pojačanja stigli su Nemanja Piščević iz beogradskog Rada, Marko Bačanin iz slovenačkog Tabora, dok je Nemanja Anđelković u Ivanjicu došao iz čajetinskog Zlatibora.

 

Javor Matis će veoma malo vremena provesti u Ivanjici jer sledi put u Umag. Na put ide 20 igrača i tri golmana koji će se u Istarskoj županiji pripremati dve nedelje, tačnije do 13. februara a planirano je da se odigra pet pripremnih mečeva. Prva je već 2. februara protiv slovenačkog prvoligaša Kranja, druga tri dana kasnije protiv drugoligaša Radomlje, a treća takođe protiv drugoligaša Bravo, 7. februara. Protiv Gorice je palnirana utakmica 9. februara, a poslednja provera u Umagu će biti protiv austrijskog Volsbergera. Po povratku u Srbiju Javor Matis će odigrati još dve utakmice, i to protiv FAP-a 16.  a generalka je zakazana za 20. februar protiv užičke Slobode.

You may also like...